לוחות זמנים בפרויקטים בענף הנדל”ן
מדהים לראות כיצד מאבן אחת נולד לו בניין גדול ורחב ידיים, כזה שיכול לספק מגורים וקורת גג לעשרות משפחות. והכול התחיל מאבן אחת קטנה וראשונה. כידוע, פרויקט בניה הוא לא עניין פשוט. מדובר בפרויקט מאוד מורכב, שמעורבים בו עשרות אנשים וגופים וכדי שהכול יתקתק ויעבור לפי לוחות זמנים צריך מישהו שינהל את הפרויקט הגדול הזה, ומנהל פרויקטים בבניה הוא האיש שדואג לכל הפרטים.
חשיבותם של לוחות זמנים
כפי שציינו, בניין מתחיל מאבן אחת, ופרויקט בניה מוצלח קשור בקשר הדוק לעמידה בלוחות זמנים. כדי להניח את אבן הפינה הראשונה צריך היזם מימון. המימון מגיע מהבנק אמנם אבל הוא יוחזר על ידי רוכשי הדירות. כלומר, בתום תהליך הבניה אנשים על ילדיהם יעברו לגור בבניין הזה.
כאשר הרוכשים חתמו על החוזה הם למעשה קיבלו תאריך כניסה ועל פי הם שינו את חייהם. מכרו את הדירה הישנה שלהם, למשל. אם פרויקט בניה לא מצליח לעמוד בלוחות זמנים שנקבעו בתכנון הראשוני, הרי שהיזם יצטרך לפצות את הרוכשים. שכן לרבים מהם לא יהיה איפה להתגורר אם סיום הפרויקט יתעכב.
ניהול לוחות זמנים בפרויקט בניה
תיאום לוחות זמנים בפרויקט בענף הבניה עשוי אולי להשמע כעניין של מה בכך, אבל למעשה מדובר במשימה לא פשוטה כלל ועיקר.
בפרויקט בניה יש כל כך הרבה אנשי מקצוע (רצפים, אדריכלים, חשמלאים, אינסטלטורים, בנאים וכו’). יש גם הרבה מאוד תהליכים לנהל (קבלת אישורים מהרשויות, אישור תכניות הבניין וכו’). בנוסף יש גם תקציב לנהל (משכורות, משאים ומתנים, תאנים סוציאליים וכו’). למעשה על כל ההיבטים הללו אחראי מנהל פרויקטים וכפי שניתן לראות מדובר בהליך ארוך, מורכב ורב משתתפים. כדי לעמוד בלוחות זמנים צריך שכל ההיבטים יפעלו בסינרגיה ושיהיו מינימום תקלות, נזקים, דחיות ובעיות בדרך.
אם כן, נראה שעמידה בלוחות זמנים בפרויקטים רחבי היקף כמו בניה היא חשובה מאין כמותה אך היא מאתגרת מאוד וכדאי מאוד להסתייע במומחים שיודעים כיצד לנהל פרויקטים שכאלו ובתוך כך יודעים לעמוד בלוחות הזמנים.